U Sremu cena malina u marketima ide i do 2.500 dinara

230

Cena malina je ove godine visoka – od 1.000 dinara za kilogram, pa čak i do, verovali ili ne 2.500 dinara. Novinari Radio Televizija Vojvodine istraživali su kakvo je stanje u Sremu i otkrili da se maline izuzetno teško mogu pronaći u prodaji, jer, zbog cene veliki broj preduzetnika ne želi da ih uzima, a oni koji ih nabavljaju, brzo ih i rasprodaju.

Većina građana Sremske Mitrovice ove godine još nije ni probala maline. Jedni ističu da je još rano, a drugi da ne mogu da ih pronađu u radnjama. Takođe ih nema ni na Gradskoj pijaci, a ista situacija je i u Rumi.

Cena malina u piljarnicama u Sremskoj Mitrovici je 1.000 din za kilogram, a u marketima se cena kreće, kako se nezvanično saznaje, i do 2.500 dinara za kilogram, ali ih Mitrovčani svakako kupuju.

Situacija je slična i u Inđiji. Cena malina na pijaci je 1.200 dinara za kilogram, duplo jeftinije nego u marketima. Međutim, za razliku od Mitrovčana, Inđičani se ne odlučuju da ih kupuju zbog visoke cene.

Veoma je teško doći do malina, jer ih još nema toliko na tržištu, te je veoma mali broj radnji gde se ovo bobičasto voće može pronaći. Ipak, prodavci ističu da njeno vreme tek dolazi, te da će je uskoro sve piljarnice i marketi imati u ponudi, po pristupačnijoj ceni.

Izvor: RTV

Foto: Envato, Freepik


reklama