U Ugljeviku održana državna izložba pasa

195

Državna izložba pasa u organizaciji Kinološkog udruženja Semberija iz Bijeljine održana je u Ugljeviku u nedelju 15. maja ove godine.

Na državnu izložbu pasa svih rasa CAC prijavilo se oko 160 izlagača, a bilo ih je iz cele BiH i iz Srbije.

Pse su ocenjivale kinološke sudije Mirko Petrašin i Bojan Čenić, a delegat ispred Kinološkog saveza Republike Srpske bio je Vedran Božičković.

Izložbu je otvorio načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić.

– Prijatno sam iznenađen sa ovolikim brojem izlagača iz svih krajeva, vidim da imate kvalitetne pse o kojima brinete kako zaslužuju. Opština Ugljevik je podržala ovu manifestaciju kao što podržavamo i sve aktivnosti koje imaju lovci iz tri lovačka udruženja iz naše opštine. Želimo vam ugodan boravak u našem mestu i računajte na podršku i u narednim godinama – rekao je Perić.

Posle otvaranja izložbe psi su se ocenjivali po kataloškim brojevima gde su svrstani po uzrastu, rasi i FCI grupi.

Nakon pojedinačnog ocenjivanja vršeno je rangiranje u rasama, a nešto kasnije i u grupama.

Birani su najljepši mladi psi u razredu beba, najlepši psi prvaci razreda mladih, birani su i najuspešniji u kategoriji dete i pas, najbolji odgajivački parovi i odgajivačke grupe.

U finalnom izboru najlepši pas je mlada ženka rase nemački kratkodlaki ptičar, vlasnika Stefana Simića iz Suvog Polja kod Bijeljine.

Najuspješnijim takmičarima uručeni pehari koji su sponzorstvo opštine Ugljevik i Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

Nesebičnu pomoć u organizaciji ove manifestacije pružila su i lovačka udruženja Rudar, Partizan i Dubrava, kao i Skala radio kao medijski sponzor.

Sve ovo ne bi proteklo u najboljem redu da nije bilo aktivnih članova iz Kinološkog udruženja Semberija sa predsednikom Savom Popićem i ekipom koja u narednom periodu već za 12. jun priprema Međunarodnu izložbu pasa svih rasa Cacib Bijeljina.

Na svečanom ručku u restoranu Eureka prezentovani su utisci kinoloških sudija i delegata koji su prijatno iznenađeni kvalitetom izvedenih pasa.

Izvor: Lovački savez Republike Srpske

Foto: Lovački savez Republike Srpske


reklama