U Užicu počele prijave za subvencije u poljoprivredi

22

Grad Užice raspisao je Javni poziv za subvencije u poljoprivredi i za tu namenu opredeljeno je 32 miliona dinara, što je za 5 miliona dinara veći iznos u odnosu na prošlu godinu.

Po rečima Slobodana Kuzmanovića, člana Gradskog veća, opšti uslovi konkursa isti su kao i prethodnih godina.

– Registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Užica u aktivnom statusu i izmirene obaveze po osnovu poreza osnovni su preduslovi za učešće na javnom pozivu koji obuhvata niz mera. I ove godine Grad će subvencionisati nabavku poljoprivredne mehanizacije, grla stoke, voćarstvo, protivgradne mreže, opremu za navodnjavanje, muzilice. Maksimalni iznos subvencije je 280 hiljada dinara u oblasti stočarstva, odnosno 100 hiljada dinara za voćarstvo. Poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više osnova, ali je maksimalni iznos subvencije koju grad daje 280 hiljada dinara – kaže Kuzmanović.

Sredstva će biti odobravana po redosledu ispravno podnetih zahteva. Bliži uslovi javnog poziva i neophodna dokumentacija dostupni su na sajtu Grada, a prijave se podnose od 5. aprila u kancelariji 28 u Gradskoj upravi u Odseku za poljoprivredu.

U prethodnih šest godina ukupno 2 085 korisnika ostvarilo je pravo na subvencije u poljoprivredi za šta je opredeljeno oko 114 miliona dinara.

Foto: Unsplash


reklama