U Zrenjaninu i Novom Sadu najavljeni “Dani ludaje”

16

Centrom Zrenjanina i Novog Sada prodefilovao je veseli narandžasti karavan. Mališani odeveni u živopisne kostime sa neizbežnim narandžastim detaljem, dobošari, tamburaši i devojke u narodnim nošnjama. Teško je potencijalnim gostima 36. turističke manifestacije “Dani ludaje” bilo da se odluče da li su im slađi promoteri, ili kao med slatke bundevare.

Da su njihova pojava ali i pesma i igra uveselili Zrenjanince i Novosađane, potvrdila je Tanja Petrović, pomoćnica direktora TO Zrenjanin.

– Nas vezuje iskreno dugogodišnje prijateljstvo, a ne samo saradnja na poslovnom i turističkom planu. Uvek nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo naše komšije, a posebno ovu dečicu. Zaista su oni najbolji promoteri “Dana ludaje”. Uverena sam da će značajan broj građana Zrenjanina, u vreme trajanja vaše turističke manifestacije, posetiti Kikindu – kazala je Petrović.

Posle Zrenjanina, program 36. “Dana ludaje” i sve što će se dešavati u Kikindi od 9. do 12. septembra, predstavljen je Novosađanima. Najpre medijima u Info centru Turističke organizacije Vojvodine, a potom i u centru grada, kostimirani mališani izmamili su osmehe. Jasmina Milankov, v.d. direktor TO Kikinda, potvrdila je da su upravo ovi veseli mališani deo “Dana ludaje” na koji su organizatori posebno ponosni.

– Oko 500 kostimiranih mališana iz svih naših gradskih i seoskih vrtića, u pratnji dobošara, a ove godine i mažoretkinja iz Herceg Novog, prodefilovaće centrom Kikinde. Popularni “Kinderbal” uvek i označi početak manifestacije na kojoj se biraju najteža i najduža ludaja – rekla je Milankov i dodala:

– Ponosni smo što ovu manifestaciju neprekidno održavamo još od 1986. Ona je svake godine sve veća, bogatija i sadržajnija. Čeka vas bogat i raznovrstan kulturno-zabavni i muzički program, a subota je centralni dan. Čine ga “Banatski fruštuk”, “Gostinjska soba”, “Evropski kutak”, ali i merenje najtežih i najdužih ludaja. Pretprošle godine su ostvareni apsolutni rekordi, kad je i naš sugrađanin Goran Lazić na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod Ljubljane, postavio novi svetski rekord sa tivkom nepuna četiri metra, odnosno 395, 4 centimetara.

Organizatore je pohvalila i Nataša Pavlović, direktorica TO Vojvodine.

Foto: Grad Kikinda


reklama