Uređen somborski ribolovački raj – izgrađeno dodatnih 25 molova

36

Članovi gradskog veća Sombora Sava Dojić i Slobodan Stanić obišli su radove na uređenju postojećih i izgradnji novih molova na Velikom bačkom kanalu koji će se koristiti za sportsko–rekreativni ribolov. Pored postojećih 50 molova koje je Grad u saradnji sa JVP „Vode Vojvodine“ izgradio prošle godine, izgrađeno je dodatnih 25 molova, a pored toga, postavljene su stepenice za prilaz vodi sa benta, uređen je bent i postavljena su 4 jarbola.

Tim povodom, gradski većnik Sava Dojić rekao je da je Sombor dobio svoju pecarošku oazu i da će svi građani koji vole da pecaju, imati uslove da provedu kvalitetan dan u prirodi.

– Grad Sombor nastavlja saradnju sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Magic Fish“. Pre godinu i po dana ovde je postavljeno 50 molova za pecanje što je Grad Sombor finansirao sa JVP „Vode Vojvodine“, dok smo ove godine dodali još 25 molova. Cilj nam je da ovo mesto za pecanje može da organizuje veće smotre ribolovaca. Važno je naglasiti da ova mesta za pecanje koriste svi građani Sombora, tako da svako ko voli da peca, može doći kad god želi i slobodno da koristi ovih 75 molova – rekao je gradski većnik Dojić.

Predsednik USR „Magic Fish“ Damir Milošević zahvalio se Gradu na podršci i dodao da u planu imaju veliki broj takmičenja, ali i prijateljskih aktivnosti, edukacija i škola pecanja.

– Ovaj projekat je od velikog značaja za sve ljubitelje prirode. Izgradnjom ovih molova, grad Sombor je dobio mogućnost organizacije velikih, kako državnih, tako i međunarodnih takmičenja, što ćemo ove godine da i iskoristimo, tako da ćemo za dve nedelje biti domaćini Državnog izbornog prvenstva za kadete i mlađe i starije juniore, gde se očekuje oko 65 učesnika. Pored profesionalnih takmičenja, na ovom mestu će se organizovati mnoga prijateljska okupljanja i pecaroška druženja, a u planu imamo da organizujemo škole ribolova i edukacije za decu bez starateljstva u saradnji sa Gradom Somborom, kao i druge aktivnosti kako bi se ovaj prostor i ovi uslovi maksimalno iskoristili. Hteo bih da napomenem da Sombor nikada nije bio domaćin takmičarskog ribolova i ovo će biti prvi put da je Sombor domaćin ovako velike manifestacije – kazao je Milošević.

Molovi su dužine 2 m i širine 1,5 m, na međusobnoj udaljenosti od 10 m, a nalaze se levo od starog Žarkovačkog železničkog mosta ka Sedmoj upravi.

Foto: Grad Sombor


reklama