Uskoro nova linija subvencija za poljoprivrednike

85

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je nekoliko sela na teritoriji opštine Kosjerić, gde je sa meštanima razgovarao o dodatnim podsticajima koji će biti dostupni poljoprivrednim proizvođačima širom Srbije.

Nedimović je rekao da je poljoprivrednicima u toj opštini predstavljena nova linija subvencija sa kojom će se krenuti krajem marta ili početkom aprila, a biće zanimljiva za ljude u zapadnoj i istočnoj Srbiji, jer prednost imaju stočarstvo i voćarstvo.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici će za kupovinu traktora od 20.000 evra pola iznosa dobiti od države, 40 odsto od banke i to na tri do sedam godina, a oni će učestvovati sa 10 odsto.

On je ukazao na to da ima dosta problema sa otkupom krompira, čak i u Kojseriću, zbog čega će se to pitanje rešavati u komunikaciji sa velikim trgovinskim lancima.

– Cena nije onakva kakvu su očekivali poljoprivrednici, ali ćemo se potruditi da ne ostane mnogo krompira u trapovima nego da ga izvezemo iz Srbije – rekao je Nedimović, poručivši da je Ministarstvo uvek tu da pomogne proizvođačima.

Foto: Pixabay


reklama