Uz pomoć vebinara lakše do tržišta SAD

88

Razvojna agencija Srbije (RAS) organizovala je vebinar “Vodič za izvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište SAD”, koji će biti održan u sredu, 29. septembra 2021. godine, od 11 do 12:30 časova, preko Zoom platforme.

Na ovom onlajn panelu učesnici će dobiti sve informacije u vezi uvoznih procedura i dokumentacije potrebne kod izvoza i plasmana hrane na američko tržište, regulative i dobijanja FDA broja, kao i špedicije i transporta hrane u SAD. Po završetku izlaganja, učesnici će imati priliku da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa vodećim ekspertima iz ove oblasti o izazovima i nedoumicama koje imaju u oblasti izvoza na tržište SAD.

Učešće na vebinaru je besplatno, ali je registracija neophodna, i to putem LINKA.

Posle registracije dobićete mejl sa potvrdom prijave i linkom za uključivanje na radionicu. Rok za registraciju je 28.09.2021.

Pitanja za konsultante možete da postavite pre početka vebinara putem e-maila dragana.krunic@ras.gov.rs. Jezici koji se koriste na vebinaru su engleski i srpski (obezbeđen simultani prevod).

Preuzmite besplatno elektronski Vodič za izvoz voća i povrća u SAD ili odgledajte jedinstven video serijal sa  ekspertima iz oblasti: tehnologija i bezbednost hrane, FDA regulativa i uvozne procedure, brending i dizajn proizvoda, onlajn prodaja hrane, špedicija i transport prehrambenih proizvoda na tržište SAD na LINKU.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) “Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope”, koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora. U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič i on-line edukativna platforma usmereni ka unapređenju edukacije i podizanju spremnosti izvoznika svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište SAD, koji su realizovani u saradnji kancelarije FAO i EBRD u Srbiji i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Sjedinjene Američke Države su drugo najveće svetsko tržište hrane, a očekuje se da dalji rast po godišnjoj stopi od 1,8%. Online prodaja hrane će u narednom periodu sa trenutnih 7% porasti na 11.2% ukupne prodaje hrane u SAD što predstavlja izuzetan potencijal za unapređenje prodaje prehrambenih proizvoda proizvođača sa Zapadnog Balkana na ovom tržištu.

AGENDA VEBINARA

Foto: vodic.ras.gov.rs, Pexels


reklama