Vanredna kontrola ribarskog područja ’Gornje Podunavlje’

0

Ribočuvarska služba JP ’Vojvodinašume’ je reagovala na apel Ujedinjenih ribolovaca Srbije, kao i većine ribolovaca u zemlji, na enorman izlov soma na Dunavu kod Bogojeva i Apatina poslednjih dana i organizovala vanrednu kontrolu Ribarskog područja „Gornje Podunavlje”.

Fokus vanredne akcije ribočuvarske službe bilo je celokupno ribarsko područje sa akcentom na posebna staništa riba oko Bogojeva, Apatina i Bezdana.

U vanrednoj kontroli je učestvovalo 15 zaposlenih iz Sektora za lovstvo, ribarstvo i ugostiteljstvo sa 5 čamaca. Dva čamca su kontrolisala terene oko i uzvodno od Bogojeva, dva oko i nizvodno od Apatina, dok je jedan kontrolisao terene kod Bezdana.

Vanredne akcije će se nastaviti i narednih dana, koje će posebno biti intenzivirane u periodu od 1. decembra ove do 1. marta sledeće godine, na mestima gde riba zimuje u cilju sprečavanja pecanja na nedozvoljen način, odnosno, lova ribe potezanjem, odnosno kačenjem udicom za telo – grabuljanjem.

U cilju poboljšanja rada ribočuvarske službe i borbe protiv ilegalnih aktivnosti na našim ribarskim područjima, u šta svakako spada i prekomerni izlov svih vrsta riba nedozvoljenim sredstvima i načinima pecanja, JP „Vojvodinašume” će uvesti u sledećoj godini i termovizijske kamere za noćno osmatranje.

Foto: Vojvodinašume


reklama