Velika volonterska akcija čišćenja Obedske bare

67

U saradnji sa Arhus Centrom Novi Sad i Erste bankom, u Obedskoj bari je održana velika volonterska akcija u kojoj je učestvovalo 60 zaposlenih Erste banke koji su poveli i svoju decu, njih oko 30, kao i 10 predstavnika Arhus Centra Novi Sad i 15 zaposlenih JP „Vojvodinašume“.

Arhus centar Novi Sad je u partnerstvu sa korporacijom Erste Banka Srbija i JP ,,Vojvodinašume“ iz Novog Sada koordinirao volontersku akciju održanu u Specijalnom rezervatu prirode „Obedska bara“.

Dobrodošlicu volonterima je poželeo dr Marko Marinković, izvršni direktor JP „Vojvodinašume“ za šumarstvo, ekologiju i razvoj, koji je naglasio koliko je važno što se ovakve aktivnosti sprovode u Obedskoj bari, pošto se njima pruža osećaj odgovornosti za celokupno društvo, jer su zaštićena područja dobra opšteg društvenog značaja.

Primajući zastavu prijatelja SRP „Obedska bara“, on se zahvalio svim volonterima, a posebno najmlađima s obzirom na to da su i neki od zaposlenih iz JP „Vojvodinašume“ doveli svoje mališane.

Po veoma lepom i sunčanom oktobarskom danu, Erste klub volontera kao i zaposleni Arhus Centra Novi Sad i JP „Vojvodinašume“ vredno su i posvećeno radili i zajednički uložili napor kako bi doprineli zaštiti životne sredine, doneli promenu i boljitak u ovaj rezervat prirode. Ovoga puta volonteri su sređivali i farbali drveni mobilijar zaštitnom farbom, premazivali novoizgrađenu osmatračnicu za ptice, očistili plovni put u dužini od 300m i postavili nove info table.

Zaposleni Erste banke ne volontiraju prvi put u Obedskoj bari. To su učinili 2009. i 2012. godine. Ovo je primer volonterske akcije u kojoj je partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora u Obedskoj bari dalo sjajne rezultate.

Foto: JP „Vojvodinašume“


reklama