Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu

15

Sve je spremno za najveću gastro manifestaciju u Istri – Internacionalni sajam pršuta koji će biti održan od 18. do 20. oktobra u Tinjanu, mestu koje jedino nosi epitet Opštine istarskog pršuta.

Ovo je 13. izdanje ISAP-a koji je s godinama dobio prepoznatljivost i jedinstven imidž gastro događanja posvećenog jednom od najpoznatijih delikatesa, cenjenog u celom svetu.

Ove godine posetiocima će se predstaviti najbolji proizvođači pršute iz Hrvatske, Austrije, Španije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Za profesionalnu ocenu i proglašenje šampiona sajma pobrinuće se stručna komisija koju čine senzorni analitičari pršuta, članovi Udruženja GUSTUS.

Svi ostali imaće fenomenalan zadatak da probaju pršute i uživaju u njihovim ukusima, tražeći svoju idealnu „fetu“. Zbog toga se ovogodišnji ISAP i održava pod motoom „Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu pršuta“.

ISAP je manifestacija koju svake godine poseti više od 25.000 ljudi i predstavlja savršen spoj edukacije, degustacije, sporta, kulture i zabave. Takođe, ISAP je najveća gastronomska manifestacija na Istarskom poluostrvu koja se, jednostavno, ne propušta, poručuju iz Opštine Tinjan.

Foto: Internacionalni sajam pršuta/Facebook


reklama