Italija zemlja partner na narednom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

41

Na narednom međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će biti održan u maju 2019. godine, zemlja partner biće Italija, saznaje RTV u ekskluzivnom razgovoru sa direktorkom italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marinom Skonjamiljo.

– Veoma sam ponosna što mogu da vam saopštim da smo sa čelnim ljudima Novosadskog sajma definisali to da Italija bude zemlja partner međunarodne poljoprivredne smotre u maju mesecu. Očekuje nas veliki posao pripreme kolektivnog nastupa italijanske privrede. I sigurni smo da će to rezultirati veoma pozitvnim uticajima na ekonomiju obe zemlje. Inače, podaci govore da je ekonomska aktivnost između Italije i Srbije uvećana za 7,5 odsto – rekla je Skonjamiljo.

Ovu vest direktorka italijanske agencije za spoljnu trgovinu saopštila je u Palati Italija gde je održano niz događaja u okviru obeležavanja Nedelje italijanske kuhinje, koja je ove godine protekla u znaku mediteranske dijete, koja je kao nematerijalo dobro pod zaštitom UNESKO-a, a u njenom fokusu je maslinovo ulje, jedan od najzdravijih darova prirode sa višestrukim blagodetima po zdravlje čoveka.

Izvor: RTV

Foto: sajam.net


reklama