Za kvalitetnije poljoprivredno zemljište država izdvaja 520 miliona dinara

35

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će sredstva od 520.000.000 dinara koristiti za uspešnije sprovođenje zemljišne politike: za izvođenje komasacije, poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta, nabavku nove opreme za navodnjavanje i bušenje ili iskopavanje bunara u te svrhe, kao i studijsko-istraživačke radove, programe i projekte, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Korisnici sredstava za pomenute aktivnosti mogu biti jedinice lokalne samouprave, fizička lica, privredna društva, preduzetnici, zemljoradničke zadruge, naučno- istraživačke organizacije, kao i ustanove osnovane od strane Republike Srbije, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave.

Vlada je donela odluku i da specijalni rezervat prirode „Rtanj” bude stavljen pod zaštitu države kao poseban biodiverzitet Istočne Srbije.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay


reklama