Pčelarski sajam Dunavskog regiona zakazan za 7. decembar

18

Treći pčelarski sajam Dunavskog regiona biće održan 7. decembra u Hali ’Master’ Novosadskog sajma.

Svi zainteresovani proizvođači pčelarskog repromaterijala, pribora i opreme, mogu da predstave opremu i pribor za pčelarstvo posetiocima iz zemlje i inostranstva. Cene zakupa izlagačkog prostora su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, odnosno 30% niže nego na prvom sajmu. Ulaz za posetioce je besplatan.

Pčelarski sajam je prilika i za edukaciju pčelara u Srbiji. Šef Laboratorije za pčelarstvo pri Institutu za eksperimentalna istraživanja u oblasti sprečavanja bolesti životinja za regije Lacio i Toskana, Dr Đovani Formato odražaće dva predavanja. Prvo na temu „Način suzbijanja varoeu Italiji“ i drugo pod nazivom „Trenutno stanje i prognoza daljeg širenja male košničke bube iz Italije na Evropu“.

U fokusu istraživanja dr Formata su bolesti pčela, njihova dijagnoza i lečenje. Autor je brojnih naučnih radova i učesnik mnogih nacionalnih i međunarodnih projekata, uglavnom u oblasti zdravlja pčela. Vođa je EU projekta „Novi pokazatelji i prakse koje unapređuju zdravlje pčela u eri male košničke bube u Evropi“. Taj projekat se bavi dobrom pčelarskom praksom na pčelinjaku, s akcentom na uočavanje potencijalne bolesti pčela, pre nego one postanu očigledne.

Satnicu predavanja i cene zakupa prostora pogledajte na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije SPOS.

Foto: Pixabay


reklama