Više od 150 proizvoda u Lidlovim radnjama sa žigom „Čuvarkuća“

45

Kompanija Lidl Srbija postala je deo porodice „Čuvarkuća“ sa više od 150 domaćih proizvoda u svojoj ponudi, dobitnika kolektivnog žiga Privredne komore Srbije (PKS), u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“.

– Žig „Čuvarkuća“ nije jednostavno dobiti, jer 80 odsto vrednosti robe sa ovom oznakom mora da bude stvoreno u Srbiji, a ovu nedelju završićemo sa više od 700 proizvoda koji ga imaju. Kupovinom proizvoda sa ovim žigom pomažemo našim prijateljima, porodici, proizvodjačima, zdravstvu, školstvu, podstičemo nova zapošljavanja, jednostavno, pomažemo domaćoj privredi i društvu. Od nas zavisi u kakvoj ćemo zemlji živeti – rekao je predsednik PKS Marko Čadež na promociji žiga „Čuvarkuća“ u Lidl prodavnici.

On je dodao da se u Lidlu prodaje oko 500 domaćih proizvoda, od kojih 150 već ima žig „Čuvarkuća“ i ocenio da je kompanija na dobrom putu da ih bude još.

– Važno je da biramo „Čuvarkuću“, jer tako rastemo kao privreda, društvo i zemlja odakle dolaze vredni proizvođači – poručio je Čadež.

Predsednik PKS očekuje i da se roba koja ima oznaku „Čuvarkuća“ nađe i na tržištima širom sveta, svuda gde Lidl ima svoje prodavnice.

– Proizvodi sa žigom „Čuvarkuća“ rezultat su zajedničkog rada sa našim partnerima – PKS i domaćim dobavljačima. Ponosni smo na činjenicu da će se od danas na policama Lidl prodavnica naći više od 150 proizvoda sa ovim žigom, što potvrđuje da kompanija uspešno ispunjava ono što smo građanima Srbije obećali kada smo otvorili vrata prvih prodavnica da smo tu da ostanemo, da rastemo i razvijamo se zajedno sa domaćim dobavljačima – rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina.

On se zahvalio PKS koja je, kako je istakao, omogućila da se uspešno završi proces dobijanja žiga „Čuvarkuća“.

Iz Lidla su najavili da će nastaviti da kandiduju nove proizvode za žig „Čuvarkuća“, kao i da sarađuju sa drugim domaćim dobavljačima.

Istakli su da se kupovinom Lidl proizvoda sa oznakom „Čuvarkuća“ doprinosi ekonomiji Srbije, podržavaju se kvalitetniji i zdraviji proizvodi od domaćih sirovina, viši nivo zaposlenosti i sigurnija radna mesta, kao i razvoj preduzeća iz povezanih delatnosti, kao što su poljoprivreda i zanatstvo.

Šapina je najavio i da će Lidl za mesec dana otvoriti drugi logistički centar i to u opštini Lapovo i zaposliti još 250 radnika.

Kompanija Lidl Srbija, deo nemačke „Schwarz Gruppe“, prve prodavnice u Srbiji otvorila je u oktobru 2018. godine, trenutno ih ima 49 u 32 grada i zapošljava više od 2.200 radnika. Lidl posluje u 32 zemlje širom sveta i ima više od 310.000 zaposlenih.

Foto: PKS


reklama