Više od 700 miliona dinara za uređenja atarskih puteva i otresišta u Vojvodini

36

U Pokrajinskoj vladi uručeni su Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava po Konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u AP Vojvodini koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ukupna vrednost sredstava za radove na uređenju atarskih puteva i otresišta bez PDV iznosi 706.936.099,62,dinara, od čega Sekretarijat obezbeđuje 400.000.000,00 dinara, a lokalne samouprave 306.936.099,62 dinara.

Dobitnicima sredstava ugovore je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Vladimir Galić koji je tom prilikom istakao važnost ovog konkursa za razvoj i unapređenje poljoprivredne infrastrukture.

– Kao što treba da obezbedimo uslove da u gradovima svaki čovek može da stigne do svoje kuće, tako i u selima svaki poljoprivrednik treba da ima put do svoje njive. Želim da najavim da ćemo u skorije vreme raspisati još nekoliko konkursa za unapređenje infrastrukture na koje mogu da se jave jedinice lokalne samouprave. Jedan se tiče vodnih objekata i biće vrlo brzo raspisan. Krajem meseca imaćemo rebalans budžeta kojim će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbediti dodatnih 200 miliona dinara. Ovaj novac biće dodeljen lokalnim samoupravama, takođe u odnosu 70:30 odsto, a namenjen je za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta – rekao je Galić.

Opština Bač je iz Pokrajinskog budžeta za uređenje atarskih puteva i otresišta dobila više od 15 miliona dinara, a ukupna suma koju je lokalna samouprava dobila za poslednje tri godine za ovu namenu iznosi više od 50 miliona dinara.

– Bač je pretežno agrarna lokalna samouprava pa su nam ova sredstva veoma značajna. Novac koji smo ove godine dobili iskoristićemo za rad na atarskim putevima u selu Bođani – rekao je Steva Panić predsednik opštine Bač.

Sredstva po ovom Konkursu dobilo je 26 lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine: Bač, Čoka, Opovo, Beočin, Titel, Sombor, Stara Pazova, Subotica, Kikinda, Kula, Inđija, Bečej, Žabalj, Senta, Bačka Topola, Žitište, Šid, Vršac, Zrenjanin, Bački Petrovac, Irig, Kanjiža, Sečanj, Ruma, Apatin, Srbobran.

Foto: Pokrajinska vlada, Grad Sombor


reklama