Vojvodina dodelila 200 miliona dinara za podršku mladim poljoprivrednicima u ruralnim sredinama

18

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 169 ugovora, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Ukupna vrednost investicija je preko 251,4 miliona dinara, u čemu je učešće Pokrajine 79,53odsto.

– Danas dodeljujemo ugovore u okviru konkursa namenjenom za podršku mladim poljoprivrednicima, koji započinju svoje poslovanje. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 1,5 miliona dinara.Resorni sekretarijat po ovom konkursu sufinansira i do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicija – istakao je Božić.

Resorni sekretar je naveo da je sve veći broj mladih koji žele da otpočnu posao u oblasti poljoprivrede, te da su bespovratna sredstva koja su dobili po ovom konkursu namenjena unapređivanju i razvoju njihovog posla kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade u okviru gazdinstva, kao i za podršku osnivanju malih pivara.

Božić je čestitavši poljoprivrednicima na dobijenim sredstvima istakao da će se ova podrška nastaviti i u narednoj godini, te da će Sekretarijat i u narednom periodu prihvatiti sve ispravne prijave, kako bi korisnicima opredelio neophodna sredstva. On je dodao da ova mera predstavlja direktan podsticaj mladima kako bi ostali da žive i rade na selu, te ukazao da će posle današnjih ugovora takvu priliku i ostvariti 169 porodica iz naše pokrajine.

Foto: Pokrajinska Vlada


reklama