Vojvođanski privrednici na Sajmu hrane i pića u Londonu

12

Vojvođanski privrednici učestvuju na Sajmu hrane i pića u Londonu IFE2024 gde predstavljaju međunarodnoj publici vojvođanska vina i poljoprivredne prehrambene proizvode.

Privredna komora Vojvodine (PKV) je organizator ovog nastupa, a kako navode u saopštenju, do srede 27. marta na Sajmu, koji je počeo 25. marta, svoje proizvode predstavljaju vinarije „Vinčić“, „Fruškogorski vinogradi“ i „Molovin“.

Na štadu PKV su prisutni i predstavnici kompanija „NN TEL“, proizvođači jabuka „Agrounija“ i „Miraks agrar“, zatim gazdinstvo „Nedeljkov“ i kompanija „Stanić“ d.o.o.

Ovaj nastup PKV organizuje sa Britansko-srpskom Privrednom komorom , drugu godinu zaredom.

– Tržište Velike Britanije pokazuje tražnju za našim proizvodima. Privredna komora Vojvodine nedavno je predstavila i vodič za izvoz voća i povrća na tržište Velike Britanije. U 2023. godini razmena između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva iznosila je više od 760 milijardi evra – navodi se u saopštenju.

U AP Vojvodini trenutno radi devet kompanija koje zapošljavaju 1.351 radnika, a najveća investicija je fabrika iz oblasti prehrambene industrije „Froneri Adriatic“ iz Stare Pazove.

Foto: Privredna komora Vojvodine


reklama