Vrnjačka Banja dobija festival posvećen vinu

100

Nova vinska manifestacija pod nazivom Vrnjački festival vina biće održan u Vrnjačkoj Banji 13. i 14. avgusta u parku kod Muzičkog paviljona.

Grad koji je vrhunska turistička destinacija, a dodatno pozicioniran na vinskoj mapi međunarodnim uspesima lokalne vinarije “Grabak”, zaslužio je da ugosti najbolje vinare Srbije na ozbiljno osmišljenoj platformi vinskog festvala koji će se ove godine po prvi put održati na atraktivnoj lokaciji u hladovini parka i neposrednoj blizini Vrnjačke reke.

Prema zamisli organizatora, tačno 40 izlagača predstaviće svoje atribute, od toga pet proizvođača prirodnih rakija, 30 poznatih srpskih vinarija, dok region predstavljaju vinski giganti “Plantaže 13. Jul” i “Tikveš”, a inostranu scenu firma “Delice”. Bonus je pet štandova sa delikatesima.

Vrnjački festival vina imaće i bogat edukativni karakter kad je vinska kultura u pitanju. Prvog dana festivala radionicu na temu “Prokupac, velika sorta Srbije” održaće Dejan Živkoski Predsednik SERSA, dok će umetnost uživanja u cigarama otkrivati somelijer Zdravko Brkić. Narednog dana somelijer Mihajlo Kostić održaće besplatnu obuku prijavljenih ugostiteljskih radnika iz Vrnjačke Banje na temu “Servis vina”.

Festival je oba dana za posetioce otvoren od 16 do 22 sata, cena ulaznice je 600 dinara i uz ulaznicu se dobija vinska čaša koja se može zadržati ili ostaviti. Cena je ista, a predviđen je i bogat muzički program tokom trajanja manifestacije.

Foto: vino.rs

Foto: Unsplash


reklama