Vršački „Grožđebal“ privukao oko 150.000 posetilaca

47

Vršac je zahvaljujući privredno turističkoj manifestaciji „Dani berbe grožđa“, poznatijoj kao „Grožđebal“, tokom četiri dana posetilo oko 150.000 gostiju iz zemlje i inostranstva, izjavila je vršilac dužnosti direktora Turističke organozacije tog grada Tatjana Palkovač.

Ona je Tanjugu kazala da je najviše gostiju u Vršac došlo iz Rumunije i da se procenjuje da ih je samo u nedelju pristiglo oko 30.000.

– Ove godine jubilarni 65. „Dani grožđa“, koji se održavaju od 14. do 17. septembra, privukli su veliki broj posetilaca iz oko 50 zemalja, među kojima su najbrojniji naši susedi iz Rumunije koja je 10 kilometara udaljena od Vršca – kazala je Palkovač.

Ona je naglasila da je „Grožđebal“ veoma značajna manifestacija ne samo za grad Vršac, već za celu regiju koja, kako je dodala, živi i nada se većem prosperitetu kada je u pitanju turizam.

– Mi smo kao Turistička organizacija i grad Vršac tokom ovih dana pripremili veoma bogat program koji se sastojao iz raznih karnevala, izložbi, izbora za mis, organizovanih tura „Put vina“, kao i obilazaka vinskih podruma, išli smo i do Vršačkih planina, a u brojnim restoranima se služila lepa i bogata gastronomska ponuda. Od ujutra do večeri bio je bogat programski sadržaj – kazala je sagovornica Tanjuga.

Prema njenim rečima, ovogodišnja jubilarna manifestacija „Dani berbe grožđa“ specifična je po tome što je TO Vršac u saradnji sa preduzećem „Srbija voz“ uvedela jedan dodatni povratak voza iz Vršca u 23:55 tokom sva četiri dana „Grožđebala“, kako bi ljudi mogli da isprate kompletan program i sve koncerte.

Jubilarni 65. „Grožđebal“ počeo je simbolično u četvrtak, 14. septembra popodne programom „U susret Grožđebalu“ održanom na vidikovcu iznad grada, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše, posle čega je uveče održan i izbor za vinsku lepoticu.

Tokom petka i vikenda u Vršcu je bio organizovan bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program od koncerata, izložbi, dečijeg maskenbala, karnevala, a za odrasle posetioce su organizovane i ture „Put vina“ na kojima su se obilaz vinski podrumi i degustirala vršačka vina.

Kompanija „Srbija voz“ je u saradnji sa TO Vršac uvela dodatne polaske iz tog grada za Beograd tokom trajanja ove jedne od najstarijih manifesticija u zemlji, a svi putnici sa povratnom kartom za Beograd u 23:55 su imali 30 odsto popusta za turističku turu „Put vina“ i umesto 1.500 dinara to iskustvo ih je koštalo 1.000 dinara.

„Grožđebal“ se tradicionalno održava svake godine, trećeg vikenda septembra i traje četiri dana.

Foto: TO Vršac, Tanjug


reklama