Vučević: “Međunarodni poljoprivredni sajam simbol pobede života”

26

Prilikom posete Međunarodnom polјoprivrednom sajmu, Sajmu lova i ribolova i Sajmu ekologije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je ta manifestacija simbol pobede privrede, Novosadskog sajma, grada i države, odnosno simbol pobede života.

– Korona je sve preokrenula, pa samo pre godinu dana, ovde je bila privremena bolnica, a kasnije punkt za masovnu vakcinaciju i delovalo je nemoguće da ćemo se vratiti sajamskim manifestacijama. Velika je stvar što se ova smotra održava u maksimalno bezbednom prostoru. Došlo je oko 800 izlagača iz 17 država, i to više nije samo poslovno-partnerski odnos, već znak podrške i prijatelјstva. Zahvalni smo im na tome, a posebno Češkoj Republici koja je zemlјa partner. Izlagači koji su platili kotizaciju 2020. godine nisu tražili da im se novac vrati, već su verovali i čekali gotovo dve godine da se ova priredba održi. Grad sa Novosadskim sajmom ima snažnu simbiozu i već sada se spremamo za maj 2022. godine, jer želimo da naredni Međunarodni polјoprivredni sajam bude održan na najvišem mogućem nivou – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je, zajedno sa direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem, obišao štandove kompanije “NIS”, Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kompanije “Dunav osiguranje”, Uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada, organizacije “Čepom do osmeha”, Turističke organizacije Grada Novog Sada, kao i štand Grada Novog Sada u Master hali.

Prema rečima Slobodana Cvetkovića, jedna kompanija je na sajmu zaklјučila ugovore vredne milion i po evra, što je ocenio kao dobar znak.

– Mi smo sada patentirali bezbedan događaj i otvorili sezonu sajmova u skladu sa kovid ambijentom, a Grad nam je, kao i uvek pružio veliku podršku – zaklјučio je Cvetković.

Foto: Grad Novi Sad


reklama