Za saniranje posledica izazvanih afričkom kugom svinja u Republici Srpskoj izdvojeno dva miliona KM

45

Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske doneo je odluku o isplati dela sredstava direktne podrške u iznosu od 2.000.000 KM za prevazilaženje posledica izazvanih zaraznom bolesti životinja – afričke kuge svinja i saniranje poremećaja na tržištu, te obnovu fonda svinja.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rešenja koje će za svakog korisnika doneti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Za realizaciju odluke zadužuju se Fond solidarnosti Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Upravni odbor Fonda solidarnosti Srpske usvojio je Statut kojim se uređuje organizacija, delatnost, organi, kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje ovog fonda.

Fond solidarnosti je pravni sledbenik Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i Kompenzacionog fonda Republike Srpske i preuzima njihova prava i obaveze, podseća se u saopštenju.

Cilj Fonda je pružanje pomoći na načelima solidarnosti usled elementarnih nepogoda, prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških katastrofa, zarazne bolesti ljudi i životinja, ozbiljnih poremećaja na tržištu i svih drugih nepredviđenih događaja čije se nastupanje, kao i posledice, ne mogu predvideti.

Foto: Freepik


reklama