Za unapređenje organske proizvodnje u Vojvodini namenjeno 9 miliona dinara

62

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme u organskoj proizvodnji na teritoriji Vojvodine u 2021. godine.

Cilj Konkursa je unapređenje organske proizvodnje, dok je predmet konkursa dodela sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2021.godini.

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju po ovom Konkursu namenjena su za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju.

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 9.000.000,00 dinara.

Sredstva za podršku investicija po Konkursu – dodeljuju se bespovratno.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste 700.000,00 dinara.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava priznavaće se jedino priključna mehanizacija, mašine i oprema kupljene posle 1. januara 2021. godine, što mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima koji nose datum nakon 01.01.2021. godine.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu, za više namena u okviru konkursa.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 12. martom 2021. godine.

Tekst konkursa

Pravilnik

Obrazac prijave

Zahtev za isplatu i izveštaj o namenskom utrošku sredstava

Foto: Pixabay, Free Images


reklama