Za vikend zakazana „Šakalijada“ u Novom Slankamenu

258

Sedamnaesta „Šakalijada“, koja će predstojećeg vikenda biti održana u Novom Slankamenu, okupiće oko 250 zaljubljenika u lov i prirodu iz zemlje i inostranstva, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je tim povodom organizovana u zgradi Opštine Inđija.

Tom prilikom istaknut je i značaj te manifestacije, pre svega u turističkoj promociji Inđije.

Prisutnima su se obratili Nemanja Milojević, šef kabineta predsednika opštine Inđija, Maja Bošnjak ispred Turističke organizacije opštine Inđija i Dražen Krčelić, predstavnik Lovačkog udruženja „Slankamenac“ iz Novog Slankamena.

Lov na šakala u Novom Slankamenu ima dugu tradiciju. „Šakalijada“ se skoro dve decenije organizuje, a od toga manifestacija devet godina ima međunarodni karakter, istakli su iz Turističke organizacije Opštine Inđija.

Iz lokalnog lovačkog udruženja očekuju i ove godine veliki broj učesnika, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Svi učesnici moraju biti vakcinisani i sa validnim sertifikatom. Program se ne razlikuje od ranijih godina, ali će biti organizovan uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Finansijsku i logističku podršku ovogodišnjoj „Šakalijadi“ pružila je, kao i svih ranijih godina, Opština Inđija.

Na ovogodišnjoj „Šakalijadi“ lovci će se okupiti u subotu 5. februara u ranim jutranjim satima u Novom Slankamenu. Istovremeno je apel upućen svim učesnicima u lovu da vode računa o bezbednosti prilikom lova.

Foto: Opština Inđija, Facebook


reklama