Zadrugari u Česteregu namiruju dugove prodajom njiva

84

Zemljoradnička zadruga “Mladenova Krajina“ iz Česterega raspisala je oglas za prodaju poljoprivrednog zemljišta putem licitacije.

Na prodaju je ponuđeno oko 68 hektara njiva četvrte i pete klase, u katastarskoj opštini Čestereg, po početnoj ceni od 10.000 evra po hektaru. Ponude se primaju do 15. oktobra, a istog dana biće i otvaranje ponuda.

– Imamo neke dugove i prinuđeni smo da prodamo zemlju. Nedavno nam je preminuo direktor, a ostalo je nas 14 zaposlenih i moramo da rešimo dugove i obezbedimo funkcionisanje zadruge – objašnjava v.d. direktora zadruge Miroslav Todić.

Zemljoradničkoj zadruzi “Mladenova Krajina“ će, posle prodaje, za koju ne sumnjaju da će biti uspešna, ostati 210 hektara.

– Zemlje za prodaju nema i verujemo da ćemo postići i veću cenu od početne. U selu i okolini ne može se naći ni jutro za prodaju, a kamoli ovako elika parcela – kaže Todić.

Dodaje i da ova godina nije bila loša što se tiče prinosa.

– U toku je berba kukuruza i prinosi neće biti loši, a imali smo i pšenicu, suncokret, semenski kukuruz. Ima još kolega koji će u penziju i verujemo da ćemo sa manje zaposlenih i bez dugova uspeti da opstanemo, iako imamo veliku konkurenicju i u selu i u okolini – dodaje Miroslav Todić.

Izvor: Dnevnik

Foto: Unsplash


reklama