Zbog korone otkazana “Župska berba“ u Aleksandrovcu

79

Zbog epidemije koronavirusa otkazano je održavanje “Župske berbe”, tradicionalne privredno-turističke manifestacije koja je trebalo da bude održana od 16. do 19. septembra u Aleksandrovcu.

Predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović izjavio je za agenciju Beta da je “organizacioni odbor većinom glasova odlučio da se ta manifestacija u ovakvim epidemiološkim okolnostima ne održi“.

– Imamo sve više zaraženih na području opštine Aleksandrovac. Svakodnevno imamo po deset do 12 novoobolelih, ne znamo kako će se situacija razvijati do sredine septembra – rekao je Mihajlović.

On je objasnio da bi tokom manifestacije bilo nemoguće ispoštovati mere koje Krizni štab preporučuje, poput testiranja na licu mesta ili pokazivanja potvrda o primljenoj vakcini ili urađenom PCR testu, jer je reč o programima koji se odvijaju u glavnim gradskim ulicama te nije moguće iskontrolisati sve prilaze gradu.

Mihajlović je kazao da, na žalost, nije iskorišćena mogućnost masovnije vakcinacije čime bi se sprečilo novo širenje korona virusa.

U Aleksandrovcu je, prema njegovim rečima, prvu dozu vakcine primilo oko 8.000 ljudi, što je oko 40 odsto ukupnog broja stanovnika.

“Župska berba“ zbog epidemije koronavirusa nije održana ni prošle godine. Reč je o višednevnoj manifestaciji koja svake godine okupi brojne posetioce. U okviru nje se organizuju brojni kulturni, umetnički, sportski dogadjaji, promocije groždja, vina i vinarstva, te ispijanje vina iz poznate “Fontane vina“.

Foto: Župska berba


reklama