Zeleno svetlo za projekat koji sprovodi PSS Bačka Topola

105

Ministarstvo poljoprivrede u okviru mera podsticajne podrške razvoju poljoprivrede i ruralnih područija podržalo je Poljoprivrednu stručnu službu Bačka Topola kao nosioca projekta da sprovode naučna istraživanja na temu „Uticaj pandemije izazvane COVID 19 virusom na povećanje prihoda u ruralnom turizmu“, koja imaju za cilj da se kroz analitičke metode i statističku obradu podataka dođe do informacija kako je pandemija virusa korona uticala na poslovanje domaćinstava koja se bave ruralnim turizmom i koji su efekti postignuti u tom periodu u pogledu prihodovanja poslenika u delatnosti ruralnog turizma.

Ruralna područja su još uvek neiskorišćeni potencijal Srbije sa izuzetnim mogućnostima za značajniji rast i razvoj, rekao je direktor Poljoprivredne stručne službe Bačka Topola Dragan Tankosić i ukazao na to da će se na osnovu analiza koje se budu radile kroz projektne aktivnosti definisati budući pravci razvoja turističkih destinacija u ruralnim sredinama.

To će doprineti, kako je naglasio Tankosić, da se bolje povežu svi subjekti koji posluju u turističkom sektoru u oblasti ruralnog turizma, seoska domaćinstva, turističke organizacije, poljoprivredna gazdinstva, gastronomi, destilerije.

Ključnu ulogu Poljoprivredna stručna služba Bačka Topola imaće i u transferu znanja i iskustava u razvoju poljoprivrede i sela sa akcentom na razvoj ruralnih sredina i turističkih potencijala.

Projekat će se realizovati u saradnji sa HORTEKA sektorom, turističkim organizacijama, domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom i poslenicima koji rade u turističkoj delatnosti u Srbiji .

Izvor: RTV

Foto: Turistička organizacija opštine Bačka Topola


reklama