Želite li da postanete novi srpski „Najdomaćin“? Evo šanse za to!

106

I ove godine organizovaće se izbor za najbolje srpske domaćine iz različitih oblasti, a upravo su otvorene prijave za novi krug konkursa. Od 01. marta pa do 30. septembra možete da prijavite sebe ili nekoga za koga smatrate da zaslužuje ovu slavnu titulu. Ukupni nagradni fond biće uvećan ove godine, a novina je da će pored novčanih, naši najbolji poljoprivrednici osvojiti i brojne robne nagrade.

Podsetimo, na prošlogodišnjem konkursu za „Najdomaćina 2023“ bilo je prijavljeno preko 400 gazdinstava iz cele Srbije. U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili: Topola, Šabac, Prokuplje, Guča… Glavnu nagradu prošle godine je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković uručila mladom Milošu Cvetkovu iz Dimitrovgrada.

Ove godine, lepa tradicija se nastavlja, pa će veseli karavan obići barem deset gradova širom Srbije.

Takođe, najavljeno je da će „Najdomaćin“ imati svoj štand na Poljoprivrednom sajmu u Bogatiću, gde će biti održana prva promocija ovog lepog takmičenja, a poljoprivrednici će moći da se bliže upoznaju sa pravilima.

Učesnike očekuju novčane, ali i brojne robne nagrade, koje će biti dodeljivane u vidu repromaterijala, đubriva, semena i slično. Ukupan nagradni fond iznosi čak sedam miliona dinara!

Nakon isteka roka za prijavljivanje, stručni žiri će imati težak posao, da izdvoji top listu prijavljenih gazdinstava u pet kategorija – voćarstvo, povrtarstvo, stočarstvo, ratarstvo i organska proizvodnja. Finalisti će biti pojedinačno predstavljeni javnosti, kako bi se ukazalo na značaj poljoprivrede i sistema vrednosti koji neguju dobri domaćini naše zemlje.

Pa, ako smatrate da ste novi srpski Najdomaćin baš vi – prijavite se OVDE.

Foto: Tanjug


reklama