Žig “Čuvarkuća” za proizvode DPS Klas Grupe

21

Dva proizvoda kompanije DPS Klas Grupe iz Šapca – integralno pšenično brašno i pšenična krupica tip 400 koja se koristi za proizvodnju dečje hrane i testenina odnedavno su postali nosioci žiga “Čuvarkuća”,kao potvrde kvaliteta i domaćeg porekla proizvoda u okviru projekta “Stvarano u Srbiji” Privredne komore Srbije.

U kompaniji ističu da je žig “Čuvarkuća” veliko priznanje za uloženi rad, inovativnost i trud da se, uz korišćenje najsavremenih tehnologija i poštovanja najviših standarda proizvodnje, domaćim i inostranim potrošačima ponude proizvodi vrhunskog kvaliteta.

– DPS Klas Grupa sarađuje sa preko 5.000 gazdinstava iz Sremskog i Mačvanskog okruga i naši proizvodi se odlikuju visokim kvalitetom, koji obezbeđujemo kontrolisanjem kvaliteta sirovine, stalnim unapređenjem procesa proizvodnje i unapređenjem procesa skladištenja pšenice primenom savremenih tehnologija – objašnjava Jelena Milović, prehrambeni tehnolog u kompaniji DPS Klas Grupa.

Kako ističe, svi proizvodi ove kompanije proizvedeni su u potpunosti u Srbiji i od sirovina sa teritorije Srbije i dodaje da upravo projekat “Stvarano u Srbiji” pruža podršku i omogućava domaćim proizvođačima kako sirovina, tako i gotovih proizvoda da budu prepoznatljiviji na domaćem, ali i inostranom tržištu.

– Projekti kao što su “Stvarano u Srbiji“ nam puno znače jer nam pružaju dodatnu vidljivost kod potrošača, a samim tim i rast prometa. To nam omogućava sigurnost i kontinuitet u poslovanju, a dugoročno, i mogućnost novih ulaganja i zaposlenja stručnog kadra – kaže Milović.

Kako objašnjava, DPS Klas Grupa proizvodi sve tipove brašna, stočno, integralno, pšeničnu krupicu, pšenične klice i mekinje za ljudsku upotrebu, kao i namenska brašna po zahtevima velikih kupaca i proizvođača u konditorskoj i pekarskoj industriji. Da bi proizvod bio odličan, originalan, prepoznat i prihvaćen na tržištu najvažnije da bude kvalitetan i da taj kvalitet traje.

Zato, dodaje Milović, u ovoj kompanije stalno unapređuju poslovanje na različitim nivoima kroz primenu najnovijih tehnologija u procesu proizvodnje i skladištenja, kao i čuvanja sirovina. Podjednako se ulaže i u unapređenje stučnog kadra i tima za kontrolu kvaliteta, opremu za rad laboratorija, kao i u praćenje i uvođenje novih standarda. Na to se, kako objašnjava, nadovezuju i dizajn ambalaže, odabir vrste pakovanja i marketing aktivnosti.

– Sav taj trud, domaća pamet i inovativnosti, kao i pažnja i znanje koje ulažemo kako bi održali kvalitet naših proizvoda potvrđuje žig “Čuvarkuća“ i zato očekujemo da će potrošači, kada na našim proizvodima vide ovaj žig, imati još više poverenja u kvalitet i bezbednost proizvoda, i da će biti sigurni da su proizvodi sa naših polja i rezultat naše tehnologije i prerade – poručuju Milović.

Kompanija DPS Klas Group zapošljava više od 200 radnika, a njihove proizvode koriste kupci iz zemlje i regiona.

– Izvozimo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru, ali i u Albaniju i Tursku. Žig “Čuvarkuća“ će nam pomoći u većoj afirmaciji i boljem pozicioniranju i kredibilitetu kod inostranih kupaca, a očekujemo da ćemo u narednom periodu imati i porast izvoza – ističe Milović.

Foto: DPS Klas Group


reklama