Žig „Čuvarkuća“ za „Vučije rakije“

135

Među skoro 900 „Čuvarkuća“ domaćih proizvoda istaknutog kvaliteta uskoro će se naći i „Vučije rakije“ – viljamovka, kajsija, dunja i šljivovica subotičke kompanije „Simex Original“.

Savet za dodelu kolektivnog žiga „Čuvrakuća“ u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) dodelio je pravo na znak za osam proizvoda ove kompanije.

– Mogućnost da voćne rakije budu „Čuvarkuće“ jasna je potvrda da se i ova vrsta naše proizvodnje karakteriše izuzetnim kvalitetom koji je prepoznat na domaćem i inostranom tržištu. To potkrepljuju ispunjeni svi neophodni kriterijumi počev od kvaliteta i domaćeg porekla do zahtevnih standarda zaštite životne sredine. Domaći resursi čine oko 80 procenata proizvodnje „Vučije rakije“, što ih je pozicioniralo da budu nosioci žiga – objašnjava Nenad Budimović iz PKS.

– Žig „Čuvarkuća“ za kompaniju „Simex Original“ i brend „Vučija rakija“ predstavlja prestiž i još jednu potvrdu kvaliteta, ali isto tako i veliki izazov našim tehnolozima – majstorima u proizvodnji prirodnih voćnih rakija, da stalno preispituju i unapređuju svoj rad. Ovo priznanje nam omogućava veću vidljivost na policama u maloprodajnim objektima, ali i veću odgovornost za našu kompaniju i brend da stalno radimo na unapređenju kvaliteta proizvoda i opravdamo poverenje kupaca – ističe Violeta Radošević, direktorka marketinga.

„Vučija rakija“ se peče po tradicionalnoj recepturi u malim kazanima do 200 litara bez dodatnih aditiva i šećera destilacijom komine, smese zrelih, zdravih voćnih plodova koji su prošli kroz proces fermentacije. Čuva se i sazreva u sudovima od prohroma, odakle ide na punjenje i pakovanje. Zdravstvena ispravnost proizvoda potvrđena je primenom integrisanog sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001 i bezbednošću hrane u skladu sa standardom IFS Food. Kompanija „Simex Original“ koja je na tržištu duže od tri decenije svoje proivode izvozi u region, na tržište EU i Kine.

Projekat „Stvarano u Srbiji“ približava se drugoj godini, najviše je „Čuvarkuća“ u prehrambenom sektoru, ali se ističu i druge industrije od tekstilne do građevinarstva, što je potvrda da Srbija u svim oblastima ima veoma kvalitetne i konkurentne proizvode.

Foto: Simex Original/Facebook


reklama