Živadinović: „Falsifikatori meda se ovoga puta neće izvući“

160

Trenutni status pravilnika popularno nazvanog „50-40-10“, pravilnik o subvencijama za opremu za 2021. godinu, rešavanje problema registracije pčelarskih vozila, borba sa falsifikatorima meda, samo su neke od tema o kojima su na sastanku razgovarali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović.

Predsednik SPOS-a detaljno je izvestio ministra o svim saznanjima koja je prikupio o tome kako falsifikatori pokušavaju da se „izvuku“, i poručio da im ovoga puta to neće uspeti.

Takođe je izvestio ministra o uspešnom radu Pogona „Naš med“ koji je i Vlada Srbije značajno finansijski pomogla zahvaljujući upravo razumevanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Pogon je, kako je rekao, ostvario svoj glavni cilj jako brzo posle početka rada, a to je podizanje cene meda do nivoa realne svetske tržišne cene.

– To je nekada bila naizgled nedostižna ideja, a sada smo je zajednički pretvorili u stvarnost na zadovoljstvo svih pčelara – rekao je Živadinović.

Foto: Unsplash


reklama