„Zlatni petao“ dodeljen najboljem mladom poljoprivredniku i najuspešnijoj poljoprivrednici

89

U Novom Sadu dodeljene su nagrade „Zlatni petao – powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi. Događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Intesa.

Od preko sto prijavljenih na konkursu, žiri je predstavio po tri prvoplasirana u svakoj kategoriji. Najbolji mladi poljoprivrednik je Đorđe Isailović iz Vrbave na planini Rudnik, a najuspešnija žena u poljoprivredi je Jasmina Novakov iz Žablja. U kategoriji „najbolji mladi poljoprivrednik“ treće i drugo mesto osvojili su Slavoljub Nikolić i Aleksa Cvetanović, dok je u kategoriji „najuspešnija žena u poljoprivredi“ treće i drugo mesto pripalo Vedrani Nedeljkov i Ani Čupić.

Aleksandar Milovanović, sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika istakao je da je ovaj događaj značajan za mlade poljoprivrednike jer podstiče razvoj i ostanak na selu , ističući da je Banka Inteza prepoznala značaj i upravo zbog toga podržala ovaj događaj.
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da će ta institucija uvek biti podrška projektima kojima se podstiče razvoj i ostanak mladih na selu kao ulaganje u poljoprivredu.

Željko Petrović, član IO Banke Intesa istakao je da ta banka podržava razvoj poljoprivrede i da je upravo zato prepoznala značaj konkursa Zlatni petao.

„Deset godina smo prisutni kao banka koja podržava poljoprivredu i nastavljamo da poboljšavamo naše servisne modele, pogotovo u oblasti koje su namenjene za mlade poljoprivrednike“, istakao je Petrović.

Banka Intesa obezbedila je za prvoplasirane novčane nagrade u iznosu od po 100 000 dinara i studijsko putovanje u Italiju.

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Laslo Arendas, poljoprivredni ataše delegacije EU u Srbiji, Prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Prof. dr Snežana Oljača, Željko Petrović, član IO Banka Intesa, Marija Ćeklić, novinar, Prof. dr Vladan Bogdanović, dr Darko Jevremović , Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine, Aleksandar Milovanović, sekretar SUMP-a i Milan Borić, predsednik SUMP-a.

„ Zlatni petao – powered by Intesa“ već priprema konkurs za narednu godinu, ali i serije edukativnih radionica na temu poljoprivrede koje će organizovati širom zemlje fokusirajući se na teme održive proizvodnje , zelene agende i inovacija u poljoprivredi.

A/P: Privredna komora Vojvodine


reklama