Zrenjaninci izabrali najlepša dvorišta i terase na teritoriji grada

135

Grad Zrenjanin i JKP „Čistoća i zelenilo” uručili su priznanja najuspešnijima u okviru konkursa za izbor najlepšeg dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina.

Direktor preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković zahvalio se svima koji su učestvovali na ovom konkursu koji je za cilj imao da podstakne ekološku svest, jer, kako je naveo, ako svako sredi svoje dvorište i prostor ispred svoje kuće i zgrade, i država će nam biti lepša.

– Zahvaljujem svima u ime „Čistoće i zelenila“ i u ime Grada i želim da uživate u svojim dvorištima i terasama i nadam se da ćete ovim nagradama upotpuniti prostor koji smo ocenjivali, uz nadu da se vidimo i sledeće godine – rekao je on.

Konkurs je trajao do 1. juna. Komisija za izbor je razmotrila ukupno 29 pristiglih prijava, posetila dvorišta i terase, koja su bila u najužem izboru i odlučila o pobednicima.

U kategoriji Najlepše dvorište prva nagrada – sadni materijal u vrednosti od 25.000 dinara u Rasadniku JKP „Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, pripala je Deliji Prošić, druga nagrada – sadni materijal u vrednosti od 15.000 dinara u Rasadniku dodeljena je Zlatomiru Kozlovačkom, dok je trećenagrađena Jasmina Madžarov kojoj je dodeljen vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za radnju „Uradi sam”.

Za najlešu terasu proglašena je terasa Anice Batinić iz Lazareva, koja je nažalost bila sprečena da primi nagradu – sobne biljke u vrednosti od 25.000 dinara u cvećari „Jasmin”.

Druga nagrada – sobne biljke u vrednosti od 15.000 dinara u cvećari „Jasmin” uručena je Jeleni Gavrić iz Zrenjanina, a treća nagrada – vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za radnju „Uradi sam” Čabi Bakošu iz Mužlje.

Delija Prošić kazala je da je do najlepšeg dvorišta dovela velika ljubav prema prirodi, kao i malo truda u odnosu na radost koju dvorište pruža.

– Vas tada svako jutro bude cvrkut ptica, leptiri, razni mirisi. U prirodu sam se zaljubila davnih dana, jer se bavim turizmom, i gledajući sve lepote sveta želela sam da i u svom dvorištu napravim deo godišnjeg odmora svakog dana – rekla je ona.

U uređenju dvorišta najveću pomoć, kazala je, ima od svog unuka Bogdana Prošića i zbog toga će ovu nagradu dodeliti njemu, odnosno vrtiću „Crvenkapa“, kako bi ulepšali dvorište vrtića.

Foto: Grad Zrenjanin


reklama