Pirot izdvojio tri miliona dinara za razvoj ruralnih područja

43

Iz Fonda za razvoj poljoprivrede Grada Pirota izdvojeno je oko tri miliona dinara za registrovana poljoprivredna gazdinstva za proširenje smeštajnih kapaciteta u ruralnim područjima.

Dodeljeno je 12 ugovora vlasnicima gazdinstva koja se nalaze u Parku prirode “Stara planina” i u pojedinim selima u Specijalnom rezervatu prirode “Jerma“.

Lokalna samouprava finansirala je do 50 odsto za investicije vlasnicima gazdinstava koji ulažu u proširenje smeštajnih kapaciteta u ruralnom području.

Najveći iznos koji je dodeljen je 300.000 dinara.

Cilj lokalne samouprave je da se smeštajni kapaciteti u ruralnim sredinama povećaju, ali i uslovi u njima.

– Naša namera je da preko Turističke organizacije pomognemo ljudima koji se bave turizmom da povećaju svoje smeštajne kapacitete, poboljšaju uslove, da to kategorizuju, da budu u sistemu naše Turističke organizacije i da na taj način privučemo veći broj turista koji će u boljim uslovima boraviti u Pirotu – rekao je medijima gradonačelnik tog grada Vladan Vasić.

Novčana sredstva su namenjena za adaptaciju, izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata.

– Pored ovog ulaganja, važno je urediti putnu infrastrukturu do samih sela i kuća – rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Pirot Bratislava Zlatkova, važno je povećati smeštajne kapacitete u gradu, ali i u selima.

– Na ovaj način dobiće se još predesetak novih ležajeva. Na kraju godine, kada se završe sve započete aktivnosti, Pirot će dobiti preko 100 ležajeva samo u ovoj godini – kazao je Zlatkov.

Foto: Turistička organizacija Pirot


reklama