Delhaize Srbija povukao iz prodaje susam

55

Delhaize Srbija je iz svih maloprodajnih objekata povukao proizvod privatne robne marke „Premia susam seme“ od 100 grama, proizvođača „Moravka Pro“ d.o.o, jer su dodatne analize pokazale prisustvo spornog jedinjenja etilen oksid u tom proizvodu.

Iz kompanije navode da su, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sproveli dodatnu laboratorijsku analizu proizvoda privatne robne marke „Premia“.

U Delhaizeu kažu da je odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija doneta pošto su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu.

Delhaize Srbija poziva kupce koji su u proteklom periodu kupovali „Premia susam seme“ 100 grama u Maksi, Mega Maksi, Tempo i Šop & Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini da taj proizvod, sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

Navodi se da kompanija Delhaize Srbija ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Foto: Pixabay


reklama