I „Plazma“ postala „Čuvarkuća“

77

Najpoznatiji brendovi kompanije „Bambi“ – „Plazma“ i „Zlatni Pek“ stekli su pravo na korišćenje žiga „Čuvarkuća“, koji se dodeljuje u okviru projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“.

– „Plazma“ je ozbiljan brend koji će doprineti vidljivosti projekta i podstaći druge kompanije da se prijave za žig „Čuvarkuća“ – rekao je Mihailo Vesović, predsednik Saveta PKS za dodelu žiga „Čuvarkuća“, i dodao:

Brendovi kompanije „Bambi“ već više od pola veka predstavljaju simbol kvaliteta i spadaju u red najvoljenijih.

– Pažljivo osluškujemo svoje potrošače, njihove ukuse, želje, stil života želeći da im u svakom trenutku pružimo najbolji izbor. Ponosni smo što uživamo poverenje i ljubav mnogih generacija zasnovanih pre svega na vrhunskom kvalitetu naših proizvoda. Prestižni žig „Čuvarkuća“ za nas je dodatni dokaz da smo prepoznati i kao kompanija koja brine i o domaćoj privredi i kroz upotrebu domaćih sirovina u proizvodnji, doprinosi da dodatna vrednost ostane u našoj zemlji. Duboko verujemo da će ulaganje u domaće znanje i resurse doprineti tome da „Čuvarkuća“ postane svojevrstan simbol vrhunskih srpskih proizvoda koji mogu biti ozbiljna konkurencija inostranim brendovima – istakao je Dragan Stajković, generalni direktor kompanije „Bambi“.

Čitave generacije odrastale su uz proizvode kompanije „Bambi“, a čuvena „Plazma“ kao noseći brend neprikosnovena je asocijacija na detinjstvo, radost i bezbrižna vremena. Jedinstvenog ukusa i mirisa, prepoznatljivog oblika i specifične hrskavosti, izrađena od pažljivo biranih sastojaka. „Plazma“ je godinama najomiljeniji brend u Srbiji po ocenama potrošača, ali i biskvit voljen i prepoznatljiv u regionu kao i na mnogim inostranim tržištima. „Zlatni Pek“, pogodan kako za užinu, tako i za pripremu raznih poslastica, brend je dugogodišnje tradicije koji uživa sjajnu reputaciju zahvaljujući svom visokom kvalitetu. Priključujući se porodici nosilaca žiga „Čuvarkuća“, „Plazma“ i „Zlatni Pek“ svoju autentičnost obogatili su imidžom domaćeg proizvoda koji brine o nacionalnim interesima i domaćoj privredi, dodao je Stojković.

Pored proizvoda kompanije „Bambi“, „čuvarkućama“ su se pridružili i proizvodi kompanije „Eko San“ pod brendom „Brodisan“ namenjeni sanitarnoj i ekološkoj zaštititi. „Eko San“ je primer domaće kompanije koja poštuje najviše ekološke standarde.

– Ponosni smo što će našu liniju proizvoda za deratizaciju u narednom periodu pratiti žig „Čuvarkuća“, naročito ako se uzme u obzir da smo jedina kompanija u našoj industriji koja je do sada dobila pravo na ovaj značajan žig – kaže Slobodan Dunđerski, marketing menadžer u kompaniji „Eko San“.

Ističe da je projekat „Stvarano u Srbiji” vrlo važan ne samo za proizvođače već i za naše potrošače.

– Danas je u okviru „Ekosana“ u stalnom radnom odnosu zaposleno preko 90 stručnjaka različitih profila kao što su doktori, epidemiolozi, inženjeri, doktor farmacije, magistar biologije, ali i tehnolozi. Želeli smo, pre svega, da podignemo svest o značaju kupovine domaćih proizvoda i to najpre onih koji se ističu svojim vrhunskim kvalitetom, ali i visokim učešćem domaćih sirovina, rada i znanja – istakao je Dunđerski.

Foto: PKS, Bambi


reklama