Krkobabić: „Oko 3.000 seoskih porodica dobilo krov nad glavom zahvaljujući državi“

22

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je šestočlanu porodicu Ćosić u selu Venčac, koja je kupila kuću zahvaljujući sredstvima Ministarstva i tom prilikom izjavio da je gotovo 3.000 porodica širom Srbije na ovaj način dobilo krov nad glavom.

Ministar je, tokom radne posete Rasinskom upravnom okrugu, Aleksandrovcu i tamošnjim selima, razgovorao sa čelnicima ove opštine o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja čak 55 sela koliko ih broji ova opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac, navodi se u saopštenju.

Kako je naveo, ono što radi Ministarstvo mnogo je više od naseljavanja praznih kuća po selima.

– To su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak. Gotovo 3.000 porodica širom Srbije steklo je svoj krov nad glavom. Nastavljamo zajedno, jer vi to tražite i očekujete – poručio je Krkobabić.

Predsednica opštine Aleksandrovac Jelena Paunović zahvalila je ministru na poseti i izrazila zahvalnost na podršci koju im ovo Ministarstvo pruža svojim programima.

– Od početka Programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca. Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju „Miholjski susreti sela“, a sa oko 7,5 miliona dinara pomognut je rad i jedne zemljoradničke zadruge – kazala je Paunović.

Vladica Ćosić istakao je da nije očekivao ovoliku sreću, jer su on i supruga naviknuti da sve dobiju mukotrpnim radom.

– Zahvalni smo ministru Krkobabiću na ideji koja menja živote ljudima. Nama sigurno jeste. Ostvarili smo najveći san – konačno imamo svoj krov nad glavom i svoji smo na svome. Koliko god da smo bili razumni i složni, život u zajedinici, gde prostor deli četiri generacije je pretežak i za najskromnije i najrazumnije. Prodisali smo u svom domu i svi dobili prostor koji nam je bio neophodan. Sada će sve biti lakše i sa pravim smislom – zaključio je Ćosić.

Foto: Milan Ilić/Ministarstvo za brigu o selu/Tanjug


reklama