Krkobabiću dodeljeno priznanje za doprinos razvoju zadrugarstva

40

Ministru za brigu o selu Milanu Krkobabiću uručeno je priznanje za doprinos razvoju zadrugarstva „Radislav Jovanov“, koje je odlukom Upravnog odbora Zadružnog saveza Vojvodine ustanovljeno ove godine i nosi ime pokojnog predsednika ove krovne organizacije zadrugara Vojvodine.

– Zadrugarstvo Srbije nema valjanu alternativu, ono je naša spona sa Evropom i garancija opstanka sela Srbije. Samo selo koje ima dobru zadrugu ima šansu da opstane. Ako nemamo sela, nećemo imati ni Srbiju, ali to se neće desiti – izjavio je Krkobabić.

Nagradu je uručila predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj i istakla da u godini koju ispraćamo, a koja je bila izuzetno teška, udruživanje i zadružni sektor dolazi još više do izražaja.

Iz Ministarstva navode da se program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja zadruga, po ideji ministra Milana Krkobabića, a u saradnji sa Akademijskim odborom za selo SANU sprovodi pet godina i da je u tom periodu formirano više od 1.000 novih zadruga.

Ovim programom je od 2017. godine sa 2,13 milijardi dinara pomognut rad 207 zadruga, a u budžetu za 2023. godinu opredeljeno je još pola milijarde dinara.

Foto: Tanjug


reklama