Momirović: „Ukinuto ograničenje cena mesa, građani ne treba da brinu“

153

Vlada Srbije ukinula je ograničenje cena za pojedine vrste svinjskog mesa i piletine, a ministar trgovine Tomislav Momirović je izjavio da se to ministarstvo ozbiljno bavi situacijom na tržištu i da neće dozvoliti rast cena.

– Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu – naveo je Momirović za Tanjug.

Poručio je da građani ne treba da brinu i da je glavni cij obezbeđivanje stabilnih cena i redovna snabdevenost tržišta.

U Uredbi o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica ukinuti su članovi 7. i 8. gde su bila ograničenja nekoliko vrsta svinjskog mesa i svežeg pilećeg trupa.

Odlukom Vlade Srbije takođe je odlučeno da hleb „Sava“ ubuduće koštati 57 dinara što je 3,5 dinara više nego što je bila prethodno utvrđena cena.

– Proizvođači hleba obavezni su da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T- 500 u količini od najmanje 30 odsto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba. Vekna mora biti najmanje težine 500 grama i napravljena od 370 grama brašna T-500, 7,4 grama soli, 9,25 grama kvastca i 1,48 grama aditiva – piše u Uredbi koju je usvojila Vlada Srbije.

Uredba stupa na snagu dan posle objavljivanja u „Službenom glasniku“ i važiće do 30. juna 2023. godine.

Foto: Envato


reklama