Nemački ovčar ljubav uzvraća ljubavlju

237

Prijateljstvo čoveka i psa traje već 15.000 godina. Da je pas čovekov najbolji prijatelj, potvrđuje i Dragan Mihajlović iz Sremske Mitrovice koji godinama gaji i trenira nemačke ovčare, a njegovi psi svojim kvalitetom ističu se na takmičenjima širom sveta.

Dragan Mihajlović iz Sremske Mitrovice godinama gaji i trenira nemačke ovčare. U svetskim okvirima ljubitelja ove vrste pasa, Draganovi psi se kotiraju izuzetno visoko, a neki su stigli čak do Amerike. Ipak, ono što Dragana motiviše da se bavi ovim poslom jeste višedecenijska ljubav prema ovim psima.

Ljubav prema ovčarima razvila se u porodici Mihajlović. Dragan je ljubav preneo i na suprugu i na desetogodišnju kćerku, koja ga od malih nogu prati na takmičenjima. Za njih su psi deo porodice, a prema rečima Draganove supruge, on brigu o njima svhata izuzetno ozbiljno.

Sem ljubavi prema psima, ono što im je neophodno jeste kvalitetan trening i obuka, a upravo to je ono što Draganove pse ističe od svih drugih. To potvrđuju visokokvalitetni rodovnici, ali i medalje i pehari.

Prema Draganovim rečima, on je jedan srećan čovek, jer radi ono što voli, kako kući tako i na poslu. Dragan Mihajlović zaposlen je u Kazneno popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici gde se brine i obučava specijalne pse koji pomažu u policijskim istragama. Kada dođe sa posla, društvo mu pravi Tara, mlada nemačka ovčarka, stara 14 meseci, koja će uskoro zasnovati svoje prvo leglo.

Izvor: RTV

Foto: Freepik, Unsplash


reklama