Obavljeno prolećno poribljavanje Tise kod Ade

124

Riblovački savez Vojvodine je sa Opštinom Ada i Sportsko-ribolovačkim udruženjem „Mol“ obavio prolećno poribljavanje na Tisi u Adi. U vodu je puštena jednogodišnja mlađ šarana.

– Ono što je specifično za ovo poribljavanje je to što se ovom ekološkom akcijom simbolično obeležavaju Dani Ade, koji se održavaju tokom maja. Ada i okolna mesta su u neraskidivoj simbiozi sa Tisom, te je ovakvo obeležavanje za svaku pohvalu i mi smo otvoreni za saradnju sa svima kojima su deca i priroda na prvom mestu. Iz tog razloga, školarci iz Ade su simbolično prvi pustili šarančiće, pre nego što su naši ribočuvari preuzeli dalje – navodi se u objavi Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Ovim je završen projekat prolećnog, šaranskog poribljavanja, koji je započet u martu. Na jesen sledi puštanje grabljivica i soma u vodu.

– Od početka godine ubačeno je ukupno hiljadu i petsto kilograma na sedam lokacija, a vrednost projekta je nešto više od osamsto hiljada dinara, samo za mlađ, bez transporta i ostalih troškova. Podsećamo da smo jedni od retkih korisnika koji se finansiraju isključivo preko prodaje dozvola, tako da svako ko na dozvoli imate pečat RSV DOO – oni su ovo omogućili – poručuju iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Izvor: Dnevnik

Foto: Ribolovački Savez Vojvodine


reklama