Predlog ministra Krkobabića – 150.000 kuća za mlade poljoprivrednike

61

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić najavio je da će uskoro to Ministarstvo izneti detaljni predlog programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima.

Gostujući na RTV, Krkobabić je istakao da je takvih kuća, prema nekim procenama, u našoj zemlji oko 150.000.

– Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega, od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti – rekao je Krkobabić.

On je istakao da u Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom, pa će taj program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo.

Takođe, dodaje, kuće će biti ponuđene i mladim nezaposlenim stručnjacima: agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima…

– Ali ne zaboravljamo i one mlade koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici – naveo je Krkobabić.

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić razgovarali su u Novom Sadu s predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine o usvojenom programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

Izvor: RTV

Foto: Free Images, Pixabay


reklama