Raspisan prvi Javni pozov za Meru 1 u okviru IPARD III programa

46

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je raspisan prvi poziv za podnošenje zahteva radi odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada u okviru IPARD III program. Poziv će biti otvoren do 24. maja.

Novac po ovom konkursu može se dobiti za izgradnju objekata, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, sadnog materijala voća, nabavku opreme, izgradnju objekata, odnosno investicija u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Kada je reč o sredstvima, opredeljeno je 4,80 milijardi dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 75 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, proizvođač sertifikovanih organskih proizvoda, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području ili je investicija vezana za upravljanje otpadom i otpadnim vodama, kao i proizvodnju i skladištenje energije iz obnovljivih izvora.

Po jednom zahtevu može se dobiti najmanje 20.000 evra, a najviše milion evra.

TEKST JAVNOG POZIVA

Zainteresovani više detalja mogu naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Foto: Envato


reklama