Sajam pirotske peglane kobasice 2021.

46

Sajam pirotske peglane kobasice, u tradicionalnom formatu, u sportskoh hali KEJ, neće biti održan ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih mera i propisa zabrane okupljanja i organizacije.

Želeći da pomogne lokalnim proizvođačima/izlagačima ovog jedinstvenog proizvoda, Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice, u saradnji sa Turističkom organizacijom i gradom Pirotom, pokrenuće neku vrstu internet izlaganja, predstavljanja, promocije i prodaje proizvoda izlagača, članova Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice.

Za ove namene uskoro počinje da radi i sajt namenjen upravo ovom proizvodu, sa svim izlagačima koji imaju proizvedenu peglanu kobasice, osvrt na zaštitu geografskog porekla imena i Elaborat zaštite proizvoda, retrospektiva svih sajmova peglane kobasice, video zapise proizvođača i njihovo predstavljanje, obaveznu analizu bezbednosti proizvoda svih izlagača, kao i markice sa QR kodom i karakteristikama proizvoda.

Sajt na internetu nastaviće sa radom i posle 30. januara kada se planira ocena kvaliteta proizvoda od strane stručnog žirija, u prostorijama Ekonomske škole u Pirotu. Na internet prezentaciji/sajtu naći će se ove godine tridesetak lokalnih proizvođača i dugogodišnjih izlagača ovog proizvoda. Svi proizvodi izlagača i proizvođača poslati su u Veterinarski Institut Niš na mikrobiološku analizu, a rezultati analize, kao i početak rada sajta peglana kobasica i predstavljanje očekuje se do 25. januara.

Foto: topirot.rs


reklama