U Nirnbergu otvoren digitalni BIOFACH 2021.

42

BIOFACH, najveći svetski sajam organske poljoprivrede, zajedno sa izložbom organskih preparata za negu tela „Vivaness“, otvoren je u Nirnbergu u digitalnom formatu i trajaće do 19. februara.

BIOFACH je najveći specijalizovani svetski sajam u oblasti organske proizvodnje, koji se svake godine tradicionalno održava u Nirnbergu u februaru i okuplja više od 3.000 izlagača, a obiđe ga više od 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

Ove godine, izlagači na digitalnom sajmu, njih 1443, dolaze iz 82 države, a najviše ih je iz Nemačke (365), Italije (176), Francuske (70), Holandije (52), Španije (52), Belgije (48), Austrije (39).

Pod sloganom WE SPEAK ORGANIC, predstaviće se i devet organskih proizvođača iz Srbije: „Ecoagri Serbia“, „Drenovac“, „All Natural Foods“, „Menex“, „Master Food“, „ITN Group“, „Awiss“, „Interfood 6o“ i „Frutorga“.

Glavne teme ovogodišnjeg sajma BIOFACH su proizvodi dobijeni od biljka, proizvodi sa minimalnom količinom šećera ili bez šećera, funkcionalna hrana, održivost i socijalna odgovornost.

Takođe, biće održano i šest foruma na teme održivosti, politike u ovoj oblasti, prodaje, nauke. U planu je i kongres sa fokusom na EU strategiju „Od njive do trpeze“, koja predstavlja održivi model agrarne proizvodnje. Cilj je da ovaj po prirodu „prijateljski“ model proizvodnje do 2030. godine zauzme 25 odsto površina.

Na izložbi „Vivaness“ akcenat je na bezbednom održvanju lepote uz primenu cirkularnih modela proizvodnje.

Foto: BIOFACH/Facebook


reklama