U Rumenki otvoren savremeni Doradni centar za proizvodnju i obradu najkvalitetnijih semena

35

Sektor agrara je uzdanica čitave srpske privrede kojim se naša pokrajina diči već decenijama. Semena proizvedena u Srbiji tradicionalno su slovila za izuzetno dobra i tražena u čitavoj Evropi. Zato je veoma važno što Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srbije čine sve da nastave tu tradiciju i što su pouzdan partner svima koji se bave proizvodnjom i obradom semena, izjavila je predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković na otvaranju Doradnog centra austrijske kompanije RWA u Rumenki.

„RWA Srbija“ zapošljava gotovo 70 radnika, posluje u našoj zemlji 15 godina, a sledeće godine navršava se decenija otkako ima svoja postrojenja u Rumenki.

– Ovde na delu vidimo kako jedna kompanija raste i širi svoje poslovanje, što je uspeh ne samo naših domaćina, već i jasan pokazatelj da je Srbija danas jedna od najpoželjnijih destinacija za investiranje u Evropi – navela je predsednica Gojković.

Prema njenim rečima, ovaj centar će doneti veliku korist poljoprivrednim proizvođačima iz Rumenke i čitave naše zemlje, i ujedno dati još jedan podsticaj razvoju agrara Srbije i Vojvodine.

– Novi doradni centar kompanije RWA svedoči o razvoju tehnoloških procesa u ovoj privrednoj grani i unutar kompanije. S druge strane, ovaj funkcionalni objekat jasno pokazuje u kojoj meri su Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad prepoznali značaj osnaživanja ekonomije i u tom smislu stvaranja što boljih uslova za dolazak renomiranih investitora – navela je predsednica Gojković.

Na otvaranju Doradnog centra obratili su se i predstavnici kompanije i ambasador Austrije u Srbiji Kristijan Ebner.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Foto: Pokrajinska vlada


reklama