Uskoro novi konkurs za održavanje manifestacije „Miholjski susreti sela“

50

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je raspisivanje novog konkursa za manifestaciju „Miholjski susreti sela“, koja će biti organizovana i ovog leta i jeseni u selima širom Srbije.

Krkobabić je istakao da će se ovaj program resornog ministarstva, koji je do sada okupio 250.000 učesnika i posmatrača i animirao 1.300 sela kroz kulturne, zabavne i sportske susrete, održati treću godinu za redom.

On je podsetio na to da je Vlada usvojila uredbu kojom se i ove godine predviđa organizovanje „Miholjskih susreta sela“ širom Srbije, a predsednik komisije za dodelu sredstava za ovu manifestaciju je istaknuti književnik Ljubivoje Ršumović.

Konkurs za zainteresovane opštine za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu do 500.000 dinara biće raspisan 23. maja, a učesnici konkursa će dobiti tri nedelje da osmisle programe svojih etno i sportskih festivala.

Posle dobijanja sredstava, predstoji im da okupe svoja sela i izvrše pripreme, a predviđeno je da prve priredbe počnu već od 10. jula. Krajnji rok za organizaciju ove manifestacije je 1. decembar.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu


reklama